joi, 8 mai 2014

Rejuvenarea facială. Corectarea ridurilor prin procedee nechirurgicale

Oricât de conştiincios ne-am îngriji pielea, în cele din urmă, timpul îşi va lăsa amprenta asupra chipului nostru. Ridurile sunt semnele estetice cele mai temute ale înaintării în vârstă, însă, în prezent, există o mulţime de procedee pentru îndepărtarea acestora. Fillerele reprezintă nişte tehnici estetice nechirurgicale de corectare a ridurilor, fiind o alternativă la metodele chirurgicale.

Îmbătrânirea este o realitate ireversibilă a vieţii, semnele acesteia fiind mai blânde cu unii dintre noi şi mai necruţătoare cu alţii. Aşadar, pierderea elasticităţii şi a fermităţii pielii poate avea loc la intervale de timp şi în proporţii diferite, variind de la un caz la altul.
Expunerea la soare, hormonii, vârsta, bagajul genetic, stilul de viaţă, stresul, obiceiuri nesănătoase precum fumatul, toate acestea conduc la apariţia ridurilor. Pielea devine din ce în ce mai fragilă, pierzându-şi treptat elasticitatea, căci conţinutul de acid hialuronic răspunzător de reţinerea apei în piele scade. De asemenea, glandele sebacee devin din ce în ce mai puţin active, pielea devenind tot mai uscată şi pierzându-şi din grăsime. Rezultatul este diminuarea strălucirii pielii şi a aspectului tineresc, semnele cele mai evidente ale ”dezastrului” fiind ridurile nazogeniene, cele aflate la unghiul extern al ochiului, pe frunte sau între sprâncene.
În prezent, tehnicile de rejuvenare facială pentru remodelarea conturului feţei şi pentru estomparea ridurilor au rezultate remarcabile, oferind o încredere mai mare în propria persoană.
Aşadar, nu există nici un motiv pentru care să nu profităm de cele mai noi descoperiri în materie de medicină estetică, având la dispoziţie un întreg arsenal de combatere a semnelor lăsate pe chipul nostru de scurgerea timpului.
Printre metodele nechirurgicale utilizate pentru nivelarea ridurilor se numără injectarea substanţelor cosmetice – fillerele sau toxina botulinica (Botox). Aceste substanţe reprezintă o opţiune excelentă pentru persoanele care au linii fine.
Ridurile de la nivelul frunţii, cele din zona de deasupra nasului, din partea externă a ochilor, de la colţurile gurii raspund cel mai bine la injectiile cu Botox. Procedura în cadrul căreia sunt folosite constă în mici injecţii care se administrează în muşchii mimicii, ridurile estompându-se din cauza reducerii activităţii muşchilor. Procedura durează aproximativ 10 minute, iar, după finalizarea terapiei, se poate relua fără probleme activitatea cotidiană, spitalizarea nefiind necesară.
Rezultatele sunt evidente în 2-3 zile de la intervenţie şi durează între 4 şi 6 luni, după care injecţiile de Botox trebuie repetate pentru menţinerea efectului de rejuvenare facială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu