miercuri, 21 mai 2014

Augmentarea mamară cu implanturi de silicon– Tipuri de incizii: inframamară, transaxilară sau periareolară?

Mărirea sânilor cu implanturi  este una dintre cele mai populare operaţii estetice la ora actuală, milioane de femei recurgând la această soluţie. În cele mai multe cazuri, rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor, iar percepţia pacientelor asupra propriului lor corp se schimbă radical, în urma intervenţiei, ele căpătând siguranţă de sine atât în viaţa intimă, cât şi în cea socială.
Inciziile prin care implanturile sunt introduse variază, fiecare tip de incizie având beneficiile şi dezavantajele sale.

Incizia periareolară

Incizia periareolară ( in jurul areolei mamare), semicirculară, este practicată în partea inferioară a areolei, fiind un tip de incizie destul de popular. Procedura permite plasarea implantului sub ţesutul glandular sau sub muşchiul pectoral. În cazul în care ar apărea necesitatea refacerii procedurii chirurgicale, va putea fi utilizat acelaşi loc pentru incizie.
Avantajele acestui tip de incizie sunt faptul că se vindecă foarte estetic. Scopul medicului estetician este acela de a face incizia între zona mai închisă la culoare a areolei şi pielea din jurul acesteia, astfel încât incizia să fie cât mai puţin vizibilă. Alt avantaj ar fi acela că această incizie oferă medicului estetician un control excelent al poziţionării implantului, acurateţea fiind, astfel, foarte mare.
Dezavantajul acestui tip de incizie este acela că există cazuri în care pacientele se plâng, în urma intervenţiei chirurgicale, de pierderea sensibilităţii sfârcurilor. Un procentaj al acestora, în urma estimărilor, ar fi de circa 2-5%, iar aproximativ 15% dintre paciente nu mai pot alăpta în urma procedurii executate astfel, comparativ cu celelalte două tipuri de incizii.

Incizia transaxilară

Prin incizia transaxilară, implantul este introdus printr-o tăietură la nivelul subbraţului, printr-un „tunel” care porneşte de la axila spre sân, implantul ajungând în spatele sfârcului.
Unul dintre avantajele acestei incizii este faptul că nu lasă nici o cicatrice pe sân, ea fiind făcută în cutele pielii de la sub braţ, fiind aproape insesizabilă în acea zonă. Majoritatea chirurgilor, folosesc, în acest caz, un endoscop pentru o precizie mai mare a inserării implantului, fără a exista, astfel, riscul unei poziţionări eronate. Printr-o astfel de incizie, implantul poate fi poziţionat în spatele muşchiului, peste acesta sau dedesubt.
Dezavantajul utilizării acestui tip de incizie ar fi faptul că, în cazul necesităţii unei alte intervenţii, din variate motive, nu se mai poate utiliza acelaşi loc al inciziei. Un alt dezavatanj este acela că circa 10-15% dintre pacientele care au ales acest tip de incizie au prezentat un risc mai mare de asimetrie în ceea ce priveşte poziţia finala a implanturilor. Implanturile cu volum mai mare sunt dificil de introdus prin aceasta incizie.

Incizia inframamară

Incizia inframamară se realizează prin şanţul de sub sân, fiind una dintre cele mai utilizate opţiuni. Incizia este făcută în zona de intersecţie a sânului cu pieptul, în cutele pielii din şanţul inframamar. Chirurgul estetician creează un „buzunar” pentru a plasa implantul, după care acesta este poziţionat în sus, în spatele sfârcului, prin locul de incizie. Acest tip de incizie permite poziţionarea implantului complet submuscular, parţial submuscular sau sub glanda mamară.
Avantajele acestui tip de abordare sunt faptul că i se oferă chirurgului posibilitatea de a lucra foarte aproape de sân, lucru care permite o vizibilitate excelentă şi o acurateţe mare a poziţionării implantului.
Dezavantajul acestui tip de incizie este acela că lasă în urma sa o cicatrice sub sân, însă care poate fi cu uşurinţă ascunsă privirilor de linia sutienului. Apara ca o zgarietura.
Orice tip de incizie devine opţiunea finală a pacientelor, este important ca acestea să facă alegerea finală doar după consultaţia cu medicul estetician care le va consilia cu privire la acest aspect, astfel încât alegerea să fie cea mai potrivită pentru fiecare pacientă în parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu