vineri, 4 iulie 2014

Pregatirea pentru operaţia de rinoplastie

Intervenţia de rinoplastie are scopul de a modifica mărimea nasului, forma acestuia, unghiul dintre nas şi buza superioară sau poate reduce largimea nărilor. Iată câteva sfaturi cu privire la pregătirea pentru o astfel de operaţie:

Primul pas în realizarea unei intervenţii de rinoplastie este un consult de specialitate efectuat de către un chirurg estetician. Acesta este momentul în care pacientul îşi expune dorinţele referitoare la rezultatul operaţiei, alături de posibilele griji privind momentul intervenţiei sau perioada de recuperare.

Chirurgul va explica, la rândul său, situaţia de ansamblu cu tot ceea ce poate fi realizat în timpul procedurii şi care sunt posibilităţile reale pentru modificarea aspectului fizic în vederea obţinerii unui rezultat optim.

Examinarea pacientului va fi atât de ordin fizic, cât şi legată de istoricul medical, în vederea stabilirii dacă doritorul este un candidat potrivit pentru operaţie. Primul consult reprezintă, de asemenea, o ocazie perfectă ca pacientul să afle toate informaţiile necesare despre operaţia în sine şi despre avantajele şi dezavantajele intervenţiei, nu în ultimul rând, elemente despre competenţa chirurgului şi realizările acestuia.

80% dintre pacienti sunt persoane de sex feminin. Pacientul ideal are aşteptări realiste de la procedura de rinocorecţie, putând explica exact ceea ce îl deranjează la nasul său. De cele mai multe ori, efectul unei rinoplastii este unul spectaculos, însă nu se poate induce ideea că rezultatul operaţiei estetice schimbă întreaga viaţa sau asigură admiraţia celor din jur. Aceste lucruri sunt nişte consideraţii personale care pot fi evaluate doar de către pacientul însuşi. Chirurgul are rolul de a stabili dacă, în cazul fiecărui pacient, este sau nu indicată procedura de rinoplastie şi de a alege metoda optimă pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Frica de operaţie este un sentiment perfect normal, însă chirurgul se va asigura că nu vor exista complicaţii sau stres suplimentar. Este important ca pacientul să înţeleagă că operaţia de rinoplastie, în sine, nu doare. Nici o intervenţie chirurgicală efectuată corect nu reprezintă o suferinţă pentru pacienţi, iar discuţia preliminară cu medicul estetician are tocmai acest rol de a informa pacientul cu privire la desfăşurarea operaţiei, la rezultat şi la riscurile acestia, astfel încât pacientul să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

Cu două săptămâni înainte de operaţie, pacientul este sfătuit să evite medicamentele precum aspirina sau antiinflamatoare nesteroidiene, acestea putând produce sângerări intraoperatorii sau după intervenţie. În ziua dinaintea operaţiei, faţa trebuie spălată cu o soluţie antibacteriană care va distruge germenii ce pot provoca pielii diferite infecţii. Medicul chirurg va informa pacientul şi cu privire la alimentaţie sau la fumat în perioada dinainte de operaţie şi după aceasta.

Pe lângă respectarea tuturor instrucţiunilor medicului, pacientul trebuie să fie pe deplin realist în ceea ce priveşte aşteptările sale şi să îşi facă o imagine pragmatică a rezultatului final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu