sâmbătă, 3 august 2013

Trendul intervențiilor de chirurgie estetică (în țară și în străinatate)

Din ce în ce mai preocupați de modul în care arată și de felul în care sunt percepuți de persoanele din jur, oamenii de pretutindeni au renunțat la inhibiții și la temerile nefondate și se supun tot mai adesea tratamentelor chirurgicale în urma cărora speră să obțină o îmbunătățire seminificativă în ceea ce privește corpul lor din punct de vedere estetic. În acest sens, un argument solid în vederea apelării la serviciile chirurgilor esteticieni din România și din stăinătate îl constituie aportul adus de aceștia în domeniul medical, precum și avansul științei și al perfecționării instrumentelor chirurgicale folosite la capitolul chirurgie estetica.

În urmă cu ceva vreme, analiștii de la săptămânalul britanic The Economist au realizat un studiu potrivit căruia, când vine vorba de operatii estetice, România a reușit să se claseze doi ani la rând în topul primelor 25 de țări în care pachetele de servicii ale chirurgilor esteticieni sunt foarte solicitate. De asemenea, tot România s-a situat pe locul al 17-lea potrivit calculului numărului de recurgeri la astfel de proceduri, clasament raportat la mia de locuitori din fiecare țară participantă în parte.

Primul top amintit include mai multe țări participante din lume, clasamentul celor mai relevante în domeniul chirurgiei estetice fiind primele 25 de poziții, in care se afla si Romania. În acest clasament s-a făcut o diferențiere clară între operațiile chirurgicale și între intervențiile neinvazive, gen peeling, injectarea cu diferite substanțe (un exemplu des întâlnit e toxina botulinică) și epilarea cu laserul.

În urmă cu doi ani, în 2011, pe eșantionul ales și prezentat în clasament, s-au înregistrat efectuări a aproximativ 15 milioane de intervenții estetice, marea majoritate a acestora (mai mult de jumătate) nefiind chirurgicale. Injectia cu toxina botulinica a fost cea mai solicitată. Cele mai frecvente intervenții chirurgicale săvârșite de către medicii români specializați în tratamentele esteticiene sunt următoarele: mărirea sânilor, rinoplastia, liposucția si blefaroplastia.

Cu aceste rezultate, România este urmată îndeaproape de Olanda și Australia. La polul opus, în topul clasamentului, așa cum era și de așteptat, SUA conduce detașat cu un număr anual de intervenții chirurgicale de peste 3 milioane, pe locul secund fiind Brazilia cu 1,5 milioane și China, care nu depășește seminificativ pragul de 1 milion.

Dintr-un alt unghi, analizând populația, cât și frecvența cu care oamenii apelează la procedurile chirurgicale, SUA nu mai e fruntașă în clasament, acest loc fiind deținut de Coreea de Sud, urmată de Grecia și Italia, clasament în care România urcă și se opește pe locul 17, depășind Turcia și Marea Britanie.

Surprinzător, România are tot mai mulți pacienți străini în domeniul chirurgiei estetice. Fie că sunt români plecați la muncă în strîinătate, fie că sunt chiar străini autentici, un număr mare de persoane preferând țara noastră pentru respectivele tratamente chirurgicale. Pacienții care aleg țara noastră susțin că aici prețurile sunt mai accesibile, fiind mai scăzute chiar și cu 25-75 % decât în țările occidentale. Trendul operatiilor estetice in Romania si in strainatate este in crestere in ciuda crizei economice mondiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu