vineri, 16 mai 2014

Chirurgia abdomenului: Beneficiile şi riscurile abdominoplastiei


Intervenţia de abdominoplastie a devenit una dintre cele mai populare operaţii de chirurgie estetică datorită rezultatelor excelente pe care le oferă pacienţilor, rezultate de ordin estetic şi funcţional, fiindcă îmbunătăţeşte calitativ viaţa multor persoane. Iată câteva dintre beneficiile si riscurile pe care această intervenţie le presupune:
Pe parcurs ce înaintăm în vârstă, peretele abdominal trece printr-o serie de modificări, iar, la femei, din cauza unui stil de viaţă diferit de cel al barbatilor, a sarcinilor sau a operaţiilor din sfera ginecologică apare posibilitatea formării unui „şorţ” abdominal care poate îngreuna capacitatea de mişcare şi lejeritatea unei vieţi active. O astfel de deformare deloc estetică poate fi corectată prin intermediul unei abdominoplastii.

Printre avantajele abdominoplastiei se numără următoarele:
  • Redarea tonusului muscular şi a elasticităţii corporale prin îndepăratea stratului adipos. Drept urmare, pacienta se va putea mişca mai uşor, iar faptul îmbunătăţirea estetică va avea ca efect creşterea stimei de sine. De asemenea, toate acestea vor conduce şi la intensificarea relaţiilor sociale şi la îmbunătăţirea vieţii de cuplu.
  • Prin eliminarea excesului ţesutului abdominal, va dispărea şi riscul posibilelor infecţii fungice cae ar putea apărea între faldurile de piele.
  • Abdominoplastia va avea ca efect secundar şi pierderea în greutate. Odată cu îndepărtarea ţesutului adipos de pe abdomen, vor fi eliminate şi câteva dintre kilogramele în plus. Atentie ca nu este o operatie de slabit prin care se pierd multe kilograme. Cu toate acestea, abdominoplastia nu constituie baza unei scăderi în greutate, nefiind o metodă chirurgicală care rezolvă problemele pacientului legate de un stil de viaţă nesănătos sau de o alimentaţie indisciplinată.
  • In cadrul procedurii s epot intarii muschii abdominali care au fost slabiti in urma sarcinilor sau altor proceduri.

Dezavantajele operaţiei de abdominoplastie sunt următoarele:
  • Intervenţia este laborioasă, procedura realizându-se sub anestezie generală pe durata a circa 2-3 ore. În urma abdominoplastiei, pacienta poate resimţi o senzaţie de disconfort in primele saptamani dupa operatie.
  • Recuperarea postoperatorie este mai anevoioasa comparativ cu alte proceduri, însă, pentru o recuperare cât mai rapidă, se recomandă renunţarea la fumat.
  • Existenţa unei cicatrici pe linia bikinilor.
  • Probabilitatea apariţiei edemului, contuziei şi a senzaţiei de durere locală, însă toate aceste simptome pot fi ameliorate cu medicamente şi prin auto-îngrijire.
Concluziile specialiştilor sunt că beneficiile intervenţiei de abdominoplastie, adică avantajele de ordin estetic şi funcţional, sunt mai importante decât riscurile sau complicaţiile operaţiei, acestea din urmă fiind, de fapt, nişte elemente pe care orice intervenţie chirurgicală le presupune. Este, totuşi, important de reţinut faptul că abdominoplastia nu trebuie nici decum utilizată ca o soluţie de a elimina kilogramele în plus, cel puţin nu ca o soluţie singulară în cazul acestei condiţii medicale. Eventual, intervenţia poate fi considerată o ultimă opţiune în cazul în care se doreşte eliminarea excesului de grăsime şi de piele abdominală.
În unele cazuri, în urma pierderii unui surplus extrem de mare de kilograme, procedura de abdominoplastie este recomandată din punct de vedere medical pentru a sprijini pacientul în obţinerea unei calităţi mai bune a vieţii. După efectuarea procedurii este important ca pacienţii să continue să aibă un stil de viaţă sănătos pentru a asigura durabilitatea rezultatelor obţinute în urma unei abdominoplastii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu