luni, 14 octombrie 2013

Abdominoplastia

abdominoplastie
Deseori ne ascundem datorită faptului că ne e rușine de forma corpului nostru, ocazie cu care ne acoperim cu cât mai multe haine, în încercarea noastră disperată de a masca ceea ce e în exces, în general surplusul de grăsime care nu ar trebui să își facă apariția în viețile noastre de la vârste fragede, așa cum putem vedea cu ușurință pe străzile orașului, chiar în grupurile de preșcolari.

Un abdomen frumos și sănătos – cum îl obținem ?

O dietă echilibrată și un program riguros de exerciții fizice nu sunt neapărat cheia succesului pentru un abdomen frumos. Mulți dintre noi au ajunssă dezvolte în timp diferite complexe în legătură cu aspectul fizic și modul în care sunt percepuți la exterior, ca individualizări ale societății în care trăim.
Pielea lăsată si tesutul adipos care atârnă peste linia chilotului, mușchii abdominali slăbiți, precum și elasticitatea de mult timp pierdută, sunt doar câteva dintre semnele care ne determină să ne gândim la chirurgia abdomenului și să luăm în considerare a face realmente ceva în această direcție, căci s-a ajuns la un punct în care, din nefericire, nu mai este cale naturală de întoarcere.

Candidatul ideal pentru abdominoplastie

Femeie sau bărbat, persoana care e nemulțumită de aspectul abdomenului său este un potențial candidat pentru abdominoplastie, operație chirurgicală în urma căreia, după îngrijirile postoperatorii, abdomenul se va micșora, se va subția și va fi din nou ferm. Candidații cu ”săculețe” de grăsime în jumatatea inferioara a burții vor fi cei mai fericiți când vor afla că încă nu e prea târziu și că se mai poate face ceva chiar și pentru ei. De asemenea, mămicile care, în urma nașterii, s-au ales cu pielea lăsată si muschii abdominali slabiti au acum șansa de a reveni la forma lor inițială, cea dinaintea celor nouă luni de lăuzie.
Dacă ați reușit să vă mobilizați și să slăbiți o cantitate considerabilă de kilograme, sunteți de admirat, însă atunci cand pielea este lasata, ea nu își va reveni de la sine la normal, motiv pentru care trebuie intervenit, incizat și îndepărtat, pentru a obține un înveliș perfect și sănătos.

Procedura de abdominoplastie propriu-zisă

Procedura chirurgicală de abdominoplastie presupune o incizie deasupra zonei pubiene, astfel că nu trebuie să vă preocupați de eventuala ei vizibilitate în cazul purtării unor haine cu talie joasă, asemeni costumelor de baie. În funcție de câtă piele trebuie îndepărtată, se va calcula și stabili de către chirurg lungimea acestei incizii.
Atunci cand tesutul adipos in exces este preponderent in jumatatea inferioara a abdomenului se poate efectua miniabdominoplastie asociat sau nu cu liposuctie. In cadrul acestei interventii , incizia orizontala efectuata este mai mica iar zona operata se limiteaza pana la ombilic.
În unele cazuri, odată cu înlăturarea pielii, vă veți putea lua adio și de la vergeturi, care vor dispărea și ele în momentul în care surplusul de piele este separat de peretele abdominal. In abdominoplastia clasica, mușchii abdomenului vor fi ”strânși”, chirurgu-l fixându-i pe linia mediană.La final, se practică și o incizare în zona ombilicului, ocazie cu care, în urma extirpării a tot ceea ce era în plus, buricul este rearanjat și repoziționat în conformitate cu noile schimbări cu au avut loc în zona abdominală.

Recomandări dupa operație

Motivație – operația se va finaliza, dar abia de atunci începe munca propriu-zisă, cea pe care dvs. singuri trebuie să o duceți căci, deși incizia a fost definitivată și suturată, grăsimea poate redeveni o parte a vieții dvs. dacă nu aveți suficientă ambiție pentru a îndepărta toți acei factori care au ajutat-o în primul rând să-și facă apariția în organismul dvs.
Realism – analizați-vă în mod conștient trupul și nu sperați la rezultate inovatoare peste noapte. Ca orice transformare, abdomenul are nevoie de timp pentru a se reobișnui cu un stil de viață pe care nu l-ați mai avut de foarte mult timp. Zona operata treptata se va desumfla pana pe parcursul unui an de zile. In primele luni se dezumfla cel mai repede.
Dieta alimentară – canalizați-vă eforturile spre a întreține ceea ce medicul chirurg va obține pentru moment în locul dvs. Considerați această operație chirurgicală drept un mic ajutor, pentru dvs., în următoarea luptă pe care o veți avea de duce cu toate tentațiile culinare care vă vor face cu ochiul și vă vor ispiti la tot pasul.
Greutatea corporală – stabilizată, este importanta pentru a mentine rezultatul operatiei.
Fumatul – intarzie vindecarea si poate compromite rezultatul la marii fumatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu